If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1ви : когато включа прното не топли и си духа най обикновен въздух какъвто е навън, какво да правя от
каде ще идва този проблем .
2ри : термостат- колата е 1,3 боксер нормално ли е да не загрява все си стои на 78 градуса само в задруствания отива към 90 маи трябва да го сменям или незнам затова питам
нормално е да държи 80 градуса , моита е с чисто нов термостат и загравя до 80. Вече като я настъпя вдика до кам 90 и отгоре но се включва перката , ако трудно загрява колата тогава може да е проблема в термостата
Alfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed
това 10 мин е относително , моита е 1.7 и загрява за около 3-4км а тези километри мога ги мина за 5 или за 25мин. зависи от трафиа светофари още една камара фактори . Но си мисля че е нормално като време но това че не духа топло незнам човек , хубаво е да се погледне термостата от маистор
Alfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed
термостата се проверява лесно. когато колата е студена палиш я и хващаш маркуча от термостата който влиза в радиатора. за 10тина минути на място колата трябва да качи 80 градуса и термостата да се отвори. тогава маркуча рязко ще се нагрее. за парното- имаш ли газова и какво е нивото на антифриза.
Много просто: с какво мислите че се затопля изпарителя? Отговор: с антифриза. Обикновено се прави отклонение от кръга за парното, защото не минава през термостата. Ако е правено от аматьор, може изобщо да не ходи "топъл" антифриз към радиаторчето.
Иначе за парното: вероятно не ти работи клапата за топъл/студен въздух. Колата загрява според мен нормално, дори още на 60-70 градуса трябва да прави баня вътре.
благодаря за отговорите искам да попитам тая клапа каде се намира и евнтуално как да я поправя че не ми се ходи по сервизи че от последния маистор и имам бял косъм на главата
а случайно да си наливал течност за запушване на течове по системата? тъй като при мен това беше причината да нямам парно една зима със старото ми Клио. тоест запуши се радиаторчето и трябваше да се купува ново...
ами не съм наливал такава течност за запушване на течове авсе пак каде се намира това кранче и радиаторче и как да стигна до него аз си мисля че е някаде за таблото ама не съм сигурен и как да разбера примерно че е от кранчето
Comment