Известие

Collapse
No announcement yet.

2 въпроса ? парно и термостат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2 въпроса ? парно и термостат

1ви : когато включа прното не топли и си духа най обикновен въздух какъвто е навън, какво да правя от
    каде ще идва този проблем .
    2ри : термостат- колата е 1,3 боксер нормално ли е да не загрява все си стои на 78 градуса само в задруствания отива към 90 маи трябва да го сменям или незнам затова питам

нормално е да държи 80 градуса , моита е с чисто нов термостат и загравя до 80. Вече като я настъпя вдика до кам 90 и отгоре но се включва перката , ако трудно загрява колата тогава може да е проблема в термостата
    Alfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
    Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed

Comment

ами 10 мин. мисля ги прави към 80 градуса това добре ли е

Comment

това 10 мин е относително , моита е 1.7 и загрява за около 3-4км а тези километри мога ги мина за 5 или за 25мин. зависи от трафиа светофари още една камара фактори . Но си мисля че е нормално като време но това че не духа топло незнам човек , хубаво е да се погледне термостата от маистор
        Alfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
        Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed

Comment

термостата се проверява лесно. когато колата е студена палиш я и хващаш маркуча от термостата който влиза в радиатора. за 10тина минути на място колата трябва да качи 80 градуса и термостата да се отвори. тогава маркуча рязко ще се нагрее. за парното- имаш ли газова и какво е нивото на антифриза.
          точка

Comment

антифриза си е ок и нямам газова

Comment

На мен ми е интересно каква е връзката на парното с газовата?
              Ако може някой да ми обясни,ще съм му благодарен!
              sigpic

Comment

наистина и аз се замислих каква е вразката между газова и парно

Comment

Много просто: с какво мислите че се затопля изпарителя? Отговор: с антифриза. Обикновено се прави отклонение от кръга за парното, защото не минава през термостата. Ако е правено от аматьор, може изобщо да не ходи "топъл" антифриз към радиаторчето.

Иначе за парното: вероятно не ти работи клапата за топъл/студен въздух. Колата загрява според мен нормално, дори още на 60-70 градуса трябва да прави баня вътре.
                  Last edited by tonov; d.m.y г., 21:29.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Най-вероятно е да има нужда от обезвъздушаване, ако има въздух едно балонче и няма да ти работи. Моята беше така обезвъдуших я и сега нямам проблем.

Comment

колега ти данекараш москвич от каде я обезваздуши моита 145-ца щто нема такова нящо тесе обезвадушават сами

Comment

благодаря за отговорите искам да попитам тая клапа каде се намира и евнтуално как да я поправя че не ми се ходи по сервизи че от последния маистор и имам бял косъм на главата

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:44.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

а случайно да си наливал течност за запушване на течове по системата? тъй като при мен това беше причината да нямам парно една зима със старото ми Клио. тоест запуши се радиаторчето и трябваше да се купува ново...

sigpic
                            Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                            http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

ами не съм наливал такава течност за запушване на течове авсе пак каде се намира това кранче и радиаторче и как да стигна до него аз си мисля че е някаде за таблото ама не съм сигурен и как да разбера примерно че е от кранчето

Comment

Working...
                              X